18 συμβουλές που θα βοηθήσουν στην αύξηση των διαδικτυακών πωλήσεων για τη μικρή επιχείρησή σας

Manolis Chatzigeorgiadis
Manolis Chatzigeorgiadis Published on February 03, 2022

Οι πωλήσεις παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία μιας επιχείρησης. Είναι, τελικά, το ψωμί και το βούτυρο που θα κρατήσει την επιχείρησή σας σε λειτουργία μέσω μιας σταθερής ροής εσόδων.

 

Αλλά οι πωλήσεις μπορεί επίσης να είναι η πιο απαιτητική πτυχή της λειτουργίας μιας μικρής επιχείρησης και μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να κατακτήσετε τα ενδιάμεσα της διαδικασίας να κερδίσετε το ενδιαφέρον των καταναλωτών και να τους μετατρέψετε σε πωλήσεις.

 

Θα μπορούσατε απλώς να ξεκινήσετε ως επιχείρηση ή θέλετε να μετατρέψετε τους αγώνες σας σε επιτυχία.

 

Όποιοι και αν είναι οι στόχοι σας, είναι σημαντικό να μάθετε πώς να αυξάνετε τις διαδικτυακές πωλήσεις για να κερδίσετε όχι μόνο περισσότερα κέρδη, αλλά και να εξασφαλίσετε τη μακροζωία και την ανάπτυξη της επιχείρησής σας. Αλλά πώς ακριβώς το κάνετε αυτό;

 

1. Κατανοήστε το κοινό που στοχεύετε.

marketing target audience concept

Η έρευνα αγοράς είναι ένα ουσιαστικό βήμα για την αύξηση των πωλήσεών σας, επειδή σας επιτρέπει να κατανοήσετε τι χρειάζεται και τι θέλει το κοινό-στόχο σας.

Εάν γνωρίζετε ακριβώς τι αναζητούν οι άνθρωποι, θα ήταν ευκολότερο για εσάς να προσαρμόσετε τις καμπάνιες σας για να έχετε καλύτερες ευκαιρίες να προσελκύσετε τα κατάλληλα άτομα στην επιχείρησή σας.

 

2. Χρησιμοποιήστε αναλυτικά στοιχεία για να μάθετε πώς βρίσκουν οι πελάτες το κατάστημά σας.

Αν θέλετε να είστε αποτελεσματικοί, δεν μπορείτε απλώς να μαντέψετε πώς σας βρίσκουν οι άνθρωποι. Αντίθετα, θα χρειαστείτε συγκεκριμένες μετρήσεις που θα σας δώσουν μια σαφή εικόνα για το πώς τα πάτε έναντι του ανταγωνισμού, ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε τις στρατηγικές σας ανάλογα.

Το Analytics σάς δίνει τη δύναμη να προσδιορίσετε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σας, ώστε να μην χάνετε χρόνο και πόρους σε λάθος στρατηγικές πώλησης.

3. Βρείτε τη μοναδική σας πρόταση πώλησης.

Σκεφτείτε το εξής: ανταγωνίζεστε με χιλιάδες άλλους ιστότοπους που πωλούν το ίδιο προϊόν. Για να ξεχωρίσετε, πρέπει να προσδιορίσετε τη μοναδική σας πρόταση πώλησης.

Τι σε κάνει να διαφέρεις από όλους τους άλλους; Γνωρίζοντας ότι αυτό θα σας δώσει περισσότερη δύναμη για να πείσετε τους πελάτες ότι η αγορά από εσάς είναι η σωστή απόφαση.

4. Απλοποιήστε την εμπειρία του πελάτη.

customer management experience meeting concept

Ο κόσμος αυτές τις μέρες είναι κατακλυσμένος με θέσεις πωλήσεων και διαφημίσεις. Επομένως, εάν πρόκειται να αυξήσετε τις διαδικτυακές πωλήσεις, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι πελάτες σας έχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνετε αυτό είναι να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι εύκολα πλοηγημένος με όσο το δυνατόν λιγότερους χρόνους διακοπής λειτουργίας.

5. Εστιάστε στην εξυπηρέτηση πελατών.

Η καλή εξυπηρέτηση πελατών εξακολουθεί να είναι μια από τις πιο σημαντικές στρατηγικές πώλησης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εάν μαθαίνετε πώς να αυξάνετε τις πωλήσεις.

Εάν οι πελάτες σας είναι ευχαριστημένοι, όχι μόνο τους πείθετε να υποστηρίξουν τα προϊόντα σας, αλλά χτίζετε επίσης μια μακροχρόνια σχέση μαζί τους.

Πλέον υπάρχουν δυνατότητες μέσω Chatbots να κατευθύνεται τους πελάτες σας κάνοντας τεχνική υποστήριξη εώς και πώληση.

Μία τέτοια λύση έχουμε δώσει και εμείς στο εργαλείο μας Marketing Tool

6. Εντυπωσιάστε τους νέους πελάτες με ένα καταπληκτικό email follow-up.

Πιθανότατα έχετε στείλει χιλιάδες email σε πιθανούς πελάτες στη λίστα σας. Αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ να τους στείλετε ένα επόμενο email; Εάν θέλετε να επενδύσετε στην αλληλεπίδρασή σας με δυνητικούς πελάτες, ένα επακόλουθο email μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να κάνετε περισσότερα άτομα να δοκιμάσουν τα προϊόντα σας.

Είναι επίσης ένας καλός τρόπος να υπενθυμίζετε στους πελάτες για την επωνυμία σας και το καλύτερο μέρος είναι ότι μπορείτε να προσαρμόσετε το email παρακολούθησης σύμφωνα με την απάντηση του πελάτη.

7. Παρέχετε μια δυνατότητα συνομιλίας στον ιστότοπό σας.

Αυτές τις μέρες, οι πελάτες ασχολούνται αποκλειστικά με την αξία που θα μπορούσε να φέρει στο τραπέζι μια επιχείρηση. Αν θέλετε να δημιουργήσετε ουσιαστικές συνομιλίες που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε τις διαδικτυακές πωλήσεις, είναι σημαντικό να συμπεριλάβετε μια δυνατότητα συνομιλίας στον ιστότοπό σας. Θα σας κάνει πιο προσιτούς στους καταναλωτές όποτε έχουν ερωτήσεις σχετικά με τα προϊόντα σας.

8. Δημιουργήστε μια απλή διαδικασία ταμείου.

Γνωρίζατε ότι οι επωνυμίες ηλεκτρονικού εμπορίου χάνουν 18 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από πωλήσεις κάθε χρόνο λόγω εγκατάλειψης του καλαθιού; Αν θέλετε να το αποφύγετε, είναι απαραίτητο να απλοποιήσετε τη διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς.

Μπορείτε να το κάνετε βεβαιώνοντας ότι διαθέτετε τις σωστές μεθόδους πληρωμής και ότι οι πελάτες δεν χρειάζεται να περάσουν πολλά βήματα για να ολοκληρώσουν την αγορά τους.

9. Επιλέξτε την κατάλληλη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου για τις ανάγκες σας.

Η επιλογή της σωστής πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου είναι ζωτικής σημασίας όταν μαθαίνετε πώς να αυξήσετε τις διαδικτυακές πωλήσεις. Μια καλή πλατφόρμα θα βελτιώσει την εμπειρία των πελατών σας και θα διασφαλίσει ότι τα άτομα που επισκέπτονται τον ιστότοπό σας θα μπορούν να αγοράσουν τα προϊόντα σας με τον πιο βολικό δυνατό τρόπο.

10. Μην ξεχνάτε το SEO.

seo concepts

Το SEO εξακολουθεί να είναι το κλειδί για κάθε επιτυχημένη καμπάνια πωλήσεων και πρέπει να το κάνετε σωστά. Η βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας δεν πρέπει να τελειώνει μόνο με τη δημιουργία μιας καλής διάταξης και τη χρήση των σωστών λέξεων-κλειδιών. Πρέπει επίσης να προσφέρετε καλή αξία όσον αφορά το περιεχόμενο για να ευχαριστήσετε όχι μόνο τους καταναλωτές σας αλλά και τις μηχανές αναζήτησης.

11. Δημιουργήστε περιεχόμενο.

Το καλό περιεχόμενο μπορεί εύκολα να είναι μια από τις στρατηγικές σας με τις καλύτερες πωλήσεις, επειδή όχι μόνο λέτε στους ανθρώπους να αγοράσουν το προϊόν σας, αλλά επίσης τους παρέχετε απαντήσεις στις ερωτήσεις τους και λύσεις στα προβλήματά τους. Το περιεχόμενό σας θα πρέπει να εξερευνά διαφορετικά θέματα εντός της θέσης σας και θα πρέπει να ποικίλλει για να διατηρεί το ενδιαφέρον του κοινού-στόχου σας.

12. Βάλτε κριτικές πελατών σε σελίδες προϊόντων.

Εννέα στους δέκα καταναλωτές (89%) δήλωσαν ότι διάβασαν κριτικές πριν αγοράσουν ένα προϊόν. Αυτό σημαίνει ότι οι κριτικές έχουν τόσο μεγάλη επιρροή στην απόφαση αγοράς ενός πελάτη, επομένως είναι σωστό να τοποθετείτε κριτικές πελατών στις σελίδες προϊόντων σας.

Ενθαρρύνετε τους πελάτες σας να αφήνουν κριτικές δημιουργώντας κουμπιά παρότρυνσης για δράση σε όλο τον ιστότοπό σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να συγκεντρώσετε οργανικές κριτικές που θα βοηθήσουν άλλους καταναλωτές να μάθουν περισσότερα για τα προϊόντα σας από άλλους πελάτες.

13. Χρησιμοποιήστε ανταπόκριση σχεδίασης.

Ο ανταποκρινόμενος σχεδιασμός μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στις πωλήσεις σας, εάν γίνει σωστά. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι καταναλωτές αυτές τις μέρες περιηγούνται στον ιστό χρησιμοποιώντας τις κινητές συσκευές τους, είναι επιτακτική ανάγκη να ικανοποιήσετε αυτή την ανάγκη διασφαλίζοντας ότι ο ιστότοπός σας είναι αποκριτικός ώστε να μπορεί να προβληθεί τόσο σε μεγάλες όσο και σε μικρές οθόνες.

14. Προβάλετε τα προϊόντα σας με φωτογραφίες υψηλής ποιότητας.

Η καλή εικόνα είναι μια έξυπνη επένδυση εάν μαθαίνετε πώς να αυξάνετε τις πωλήσεις, επειδή θα σας βοηθήσει να κάνετε το περιεχόμενό σας πιο ελκυστικό και είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος να προβάλλετε τα προϊόντα σας.

Φροντίστε να τραβήξετε φωτογραφίες υψηλής ποιότητας που θα επιτρέψουν στους πελάτες να δουν τι έχετε να προσφέρετε. Πρέπει επίσης να ενημερώνετε τακτικά τις φωτογραφίες των προϊόντων για να αποφύγετε να απογοητεύσετε τους πελάτες ότι δεν εμφανίζουν το προϊόν στον ιστότοπό σας.

15. Συνδεθείτε με πελάτες μέσω email marketing.

tactics min 1024x512

 

Το μάρκετινγκ μέσω email εξακολουθεί να είναι μία από τις στρατηγικές με τις καλύτερες πωλήσεις στον κόσμο σήμερα, φέρνοντας εντυπωσιακή απόδοση επένδυσης (ROI) εάν γίνει σωστά. Αλλά περισσότερο από την πώληση, το μάρκετινγκ μέσω email είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αλληλεπιδράσετε με τους πελάτες σε πιο προσωπικό επίπεδο, ώστε να έχετε αυτήν την ευκαιρία να δημιουργήσετε μια ισχυρή σχέση μαζί τους.

Το μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θεωρείται επίσης πιο αποτελεσματικό όσον αφορά τη μετάδοση σημαντικών πληροφοριών, επειδή πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να βασίζονται στα email τους για να γνωρίζουν τις επιλογές προϊόντων γύρω τους.

16. Διατηρήστε τα έξοδα αποστολής όσο το δυνατόν χαμηλότερα.

Για να είστε ανταγωνιστικοί στην αγορά, πρέπει να προσφέρετε λογικά έξοδα αποστολής για τα προϊόντα σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτές τις μέρες, όταν οι περισσότεροι άνθρωποι παραγγέλνουν προϊόντα μέσω Διαδικτύου, αλλά θα εξακολουθούν να θέλουν να εξοικονομήσουν όσο περισσότερα μπορούν με την οικονομία που παλεύει από την πανδημία.

Όταν τα έξοδα αποστολής είναι χαμηλά, όχι μόνο δελεάζετε έναν πελάτη να σας επιλέξει έναντι του ανταγωνισμού, αλλά δίνετε επίσης στην επιχείρησή σας την ευκαιρία να λάβει παραπομπές, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη ροή των πωλήσεων.

17. Να είστε ενεργοί στα social media.

Γνωρίζετε ήδη ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία για πωλήσεις και μάρκετινγκ. Από το Instagram έως το Facebook, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσφέρουν ένα τεράστιο βήμα για να μην προβάλλετε μόνο τα προϊόντα σας αλλά και να μάθετε περισσότερα για τους πελάτες σας μέσω της αφοσίωσης.

Στην πραγματικότητα, το 54% των χρηστών χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ερευνήσουν προϊόντα, επομένως πρέπει να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτήν την πλατφόρμα για να μάθετε περισσότερα για την επιχείρησή σας.

18. Συνδέστε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα με λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Φυσικά, υπάρχει σημασία να διατηρείτε όλες τις στρατηγικές πωλήσεών σας συνδεδεμένες μεταξύ τους. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνετε αυτό είναι να συνδέσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα με τους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να έχετε περισσότερη επισκεψιμότητα στο κατάστημά σας και αυξάνετε επίσης τους ακόλουθούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό είναι καλό για την αύξηση των πωλήσεών σας και την οικοδόμηση ενός ισχυρότερου ακόλουθου που θα σας επιτρέψει να καθιερωθείτε ως ηγέτης σκέψης στη θέση σας.

Το takeaway

Υπάρχουν τόσα πολλά χρόνια για το πώς να αυξήσετε τις διαδικτυακές πωλήσεις και δεν έχει σημασία αν έχετε τεράστιο προϋπολογισμό ή όχι. Στην πραγματικότητα, η επιτυχία σας δεν εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το χρηματικό ποσό που είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε για στρατηγικές πώλησης.

Το κόλπο εδώ είναι να κατανοήσετε τις ανάγκες σας, να κατανοήσετε τους καταναλωτές σας και να βρείτε τρόπους να αντιμετωπίσετε αυτές τις ανάγκες. Μπορείτε να πάτε είτε παραδοσιακά είτε μοντέρνα με τις στρατηγικές σας. Μπορείτε ακόμη και να συνδυάσετε παλιές και νέες μεθόδους, αρκεί να έχετε το αποτέλεσμα που θα θέλατε για τη μικρή σας επιχείρηση.

Περισσότερα άρθρα για Digital Marketingστο MC_EDUCATE.EU http:// https://mc-educate

Keep reading

More posts from our blog